Mainostajalle

Pages

Raakasuklaa

tiistai 29. syyskuuta 2009



No niin, nyt on sitten laitettu hippeilyvaihde päälle. Hurahdin uusimman Trendin raakaruokajuttuun ja pakkohan oli sitten heti testata paljon puhuttua raakasuklaata. Jos herkku voi olla superterveellistä, niin tyhmähän sitä on, jos ei kokeile. Ja jotta oikein huippuunsa viritetään tämä terveellisyys, maustoin suklaan Goji-marjoilla. Niistä luin eka kertaa Maijan blogista. Goji-marjoja pidetään maailman ravinteikkaimpana hedelmänä. Niissä on 500 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiineissa ja 12 kertaa enemmän proteiinia kuin omenoissa ja mansikoissa. Googlaappa huviksesi. Uskomattomia sanon minä!
Ja kaikki suklaan ainekset löytyvät Ekolosta ja Ruohonjuuresta. Ekolossa ei ole nyt noita kaakaonibsejä, mutta tulee asap.

Raakasuklaa
2 dl kookosöljyä (sulata tarvittaessa vesihauteessa juoksevaksi)
1 dl cacao nibsejä
1 dl goji-marjoja
1 dl cashew-pähkinöitä
1 rkl maca-jauhetta
1 rkl hunajaa

1. Laita syvä kulho kuumaan vesihauteeseen.
2. Sekoita ainekset kulhossa keskenään. (Itse surautin massan vielä tehosekottimella.)
3. Levitä massa muotteihin ja anna jähmettyä pakastimessa 20-30min.
iisi piisi.

11 kommenttia:

  1. Tämäpä on mielenkiintoinen ohje. Goji-marjoja myydään täällä Teksasissa etenkin aasialaisissa kaupoissa yleisesti ja ovat itse asiassa mieheni herkkua! Mutta tätä raakasuklaata voisi kyllä joo kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Oliko raakasuklaa makoisaa? t. Aino

    VastaaPoista
  3. Sanoisin 8+. Minun makuun hieman liian rasvaisen oloista. Seuraavassa erässä laitan hitusen vähemmälle tuota kookosöljyä, mutta muuten rehdit kaakaopavut ovat kyllä hyviä. Löysin myös muutaman reseptin, jossa kookosöljyn sijaan on käytetty kaakaovoita. Sitä voisi koittaa seuraavaksi ja yrittää kiitettävää.

    VastaaPoista
  4. Aim sou gona do this. Mistä noita marjoja saa?

    Kettu

    VastaaPoista
  5. eikä tässä ole ollenkaan kaakaojauhetta tai mitään kaakaota? kummaa..

    raakasuklaahan tarkottaa muuten myös alhaisessa lämmössä paahdetuista pavuista tehtyä suklaata, jota varmaan saa ruohonjuurestakin.

    VastaaPoista
  6. Aleksi, juu ei ollut tässä reseptissä mitää jauhetta, pelkästään tuota kaakaopapurouhetta. Voisihan osan noista nibseistä jauhaa joukkoon, jos haluaa. Silloin tulisi ehkä enemmän "perinteisen suklaan" näköistä, kun nyt kookosöljy jähmettyy sellaiseksi vaaleaksi tahnaksi. Mutta maku hyvin kaakaoinen kaikista näistä kummallisuuksista välittämättä.

    VastaaPoista
  7. Joo... ja sehän onki ekologista, kun niitä supermarjoja lennätetään maailman ääristä tänne. Tsiisus, sanon minä! Syödään mustikoita!

    Huuhaa.

    VastaaPoista
  8. Noh, kyllä sieltä maailman ääristä lennätetään tänne turhempaakin. Ja nyt on hyvä hoksata, että terveellisyys ja ekologisuus on kaksi eri asiaa.

    VastaaPoista
  9. Nimenomaan! Hyvä kommentti Anonyymi! Terveellistä löytyy kyllä lähempääkin, kun maailman ääristä :)

    Hanssu

    VastaaPoista
  10. Olisihan se ideaalia syödä pelkkiä itsepoimimia marjoja ja oman kasvimaan tuotoksia, mutta kyllähän se lennätetty ruoka on ihan arkipäivää. Aika moni meistä syö niitä banaaneja ja muita ja huonossa tapauksessa ne ehtii pilaantua ennenkuin ne käytetään. Nämä superfoodit on usein kuivattuja ja hävikki varmasti aika olematonta verrattuna muihin tuotteisiin. Henkilökohtaisesti en pidä asiaa niin isona rikoksena ja asioissa on aina monta puolta. Mielipiteet on aina virkistäviä!

    ps. mäkin oon tehny ite raakasuklaata ja siitä tulisi huisin hyvää!

    VastaaPoista
  11. saako noita goji-marjoja ihan tavallisista kaupoista vai onko niille jokin erikoiskauppa?

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground